Északi ASzC Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző iskola és Kollégium

Kerékpárral a hajdúböszörményi autómentes napon

Az Európai Autómentes Nap (European Car Free Day), 1998 óta minden évben szeptember 22-én megrendezésre kerülő rendezvénysorozat, amely a környezettudatosságot próbálja erősíteni az emberekben. Az esemény felhívja a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti és baleseti problémákra, a felelősségteljes közlekedési mód megválasztására, az emberbarát, illetve a környezettudatos közlekedés előnyeire.

Az autómentes napot 2002 óta az Európai Mobilitási Hét keretein belül rendezik meg.
A rendezvény célja, hogy az autóval közlekedőket átszoktassa az alternatív közlekedési módokra, így a kerékpározásra és a sétára, hogy ezáltal is javuljon az életminőség.

E jeles környezetvédelmi esemény alkalmából egy néhány fős diákcsapattal ellátogattunk a hajdúböszörményi művelődési házba, ahol a Dzsungel könnye ökoszíndarabot tekinthették meg a tanulók, majd ezt követően a Zöld Kör információs standjánál klímatotót tölthettek ki, a város főterén kerékpáros ügyességi versenyen mérhették össze tudásukat, a rendezvény zárásaként pedig Hajdúböszörmény város nagykörútját kerékpároztuk körbe.